4 de gen. 2012

El xat del Facebook és una puta merda


És trist començar amb una crítica tan banal i dissortada però és un fet que em porta tocant els collons des de fa mesos. Tot recau en què l’arcaic i obsolet programa de missatgeria instantània anomenat -si encara el podeu recordar- Messenger ha estat subsegüentment substituït per l’arxifamós i millor en tots els seus aspectes xat del Facebook.

Fuck you.

No cal tenir gran cosa al cap per adonar-se que, fent servir una opció o l’altre des del PC (ull, no em refereixo a través del mòbil, això és un altre tema que té els seus pros i contres segons aplicacions i model), el programa de Microsoft és millor des de qualsevol punt de vista. Una petita llista de factors que ofereix ho exemplifica fàcilment:



Personalitat

Sans o Serif. Bold o Italic. Personalització de les fonts, de qualsevol tipografia, format o color. Grandària de text segons les capacitats oculars de l’usuari. Icones ben parits i gifs de puta mare.

Personalització amb imatge de fons i capçalera de finestra de conversa si es desitja.


Comoditat

Flexibilitat d’una finestra per conversa. Ocupació de pantalla regulable, possibilitat de tenir multitud de finestres de conversa obertes alhora.

Diversos estats de connexió. No vols molestos avisos sonors: no disponible. Només vols parlar amb una persona sense que la resta et vegi connectat: no connectat. No vols parlar amb algú o no vols que et vegi connectat quan et connectes: bloqueja’l. Etc.


Oci

Possibilitat d’iniciar jocs amb altres usuaris connectats sense necessitat d’una web intermèdia. Mantenir converses alhora en el mateix espai de sempre.

Dames, Reversi o Wurms. Fins i tot algun Trivial de culturilla general o cinema s’hi ha pogut jugar, però enriquir i exercitar la ment és cosa del passat.


Funcionalitat

Transmissió d’arxius entre usuaris, qualsevol mena de format o grandària. Velocitat acceptable d’intercanvi al no dependre d’un servidor intermedi, evita la càrrega d’un usuari i la posterior descàrrega per part de l’altre. Guardat directe en una carpeta de directori triat. Simplement arrastrar un o varis arxius directament a la finestra de conversa triada i fet.

Possibilitat de desar automàticament tot l'historial de conversa amb els teus contactes. Facilitat de trobar-hi una cosa particular sense conèixer la data en què va succeir a través de la cerca de paraules claus.

Enviament de missatges de so instantanis a partir d’un F2. Amb càmera digital; videotrucades també a la distància d’un click sense necessitat de baixar i instal·lar un autoexecutable.

Possibilitat de traçar missatges manuscrits dins la mateixa zona de text. Major riquesa de comunicació: qualsevol cosa que es pugui dibuixar. Fórmules matemàtiques, detalls constructius, mapa/esquema com arribar a X, la teva puta cara... Arrastrar un missatge manuscrit enviat o rebut a la zona de text i modificar-lo indiscriminadament.

Impr pant seguit de Ctrl+V (el que l'humil redactor troba més a faltar).


Un llarg etcètera.



Cap d'aquests factors es poden trobar directament al xat zuckerbergià. I doncs, en quina raó es basa tothom (inclusivament tu, maleït lector) per justificar allò injustificable?

És que... al msn no hi ha ningú connectat, tothom està al Facebook! :D

Per què? Perquè ets merda. Tots sou merda.

1 comentari:

  1. Falta connectar-se al facebook un segon perquè tinguis a tres trillons de persones sense res a fer dient "Ei, què tal?".

    Tots sou merda.

    ResponElimina